Acacia

Robinia pseudoacacia

De Robinia pseudoacacia Unifoliola of valse acacia is een snelgroeiende boomsoort met kleine bladeren en een grillige groeivorm. Acacia verwijst naar ‘doorn’, maar aangezien deze specifieke cultivar geen doorns heeft, wordt hij ook wel de valse acacia genoemd. Deze hoogstam is beschikbaar in 3 verschillende maten die je hieronder kan kiezen: maat 10-14 (hoogte 3-4m), maat 14-18 (hoogte 4-5m) en maat 18-20 (hoogte 5-6m).
Geschikt voor middelgrote tot grote tuinen
Opvallende witte of lichtroze bloemen
Zon en halfschaduw
Bijen
Vlinders & vogels
Gele herfstkleur
Verdraagt verharding

Vanaf:  149,95 incl. btw

Meer info

Koop nu minimaal 3 bomen of fruitboompakketten en ontvang de bijhorende basis aanplantpakketten (t.w.v. €119,85) er gratis bij.

Net zoals de paardenkastanje, werd de acacia enkele eeuwen terug geïntroduceerd in ons landschap. In theorie is het dus een exotische hoogstam boomsoort, maar doordat de acacia al zo lang aanwezig is in onze natuur, wordt deze intussen gezien als een inheemse boom.

De acacia bloeit in juni en heeft opvallend witte (of soms lichtroze) bloemen. Doordat veel boomsoorten in juni zijn bloemen al verloren hebben, vallen de acacia bloesems vaak erg op in het straat- en tuinbeeld. Deze bloeit dus nét iets later wat absoluut prachtig is! Ook in combinatie met een vroegbloeier zoals de sierpeer of appelboom, is dat ideaal en heb je het hele voorjaar bloesems in je tuin.

De witte bloemen zorgen niet alleen voor extra kleur in de tuin, maar de aangename geur van de bloemen, trekken vlinders, insecten en bijen aan. Draag je dus graag een steentje bij voor onze bijen? Dan is de pseudoacacia hoogstam de perfecte boom want de bijtjes gebruiken het nectar van de bloesems om deze te verwerken tot acaciahoning.

De acacia houdt ook na de zomer nog lang zijn bladeren vast en zal deze pas verliezen laat in het najaar. Ze krijgen een opvallend gele herfstkleur, wat zorgt voor een prachtig herfsttafereel.

Let wel op, de boom is niet ideaal als je deze wil plaatsen in de buurt van een paardenweide aangezien het eten van de takken en bladeren giftig kan zijn.

Eigenschappen

 • Lengte boom
  Omtrek stam Lengte boom
  10-14 cm 3-4 meter
  14-18 cm 4-5 meter
  18-20 cm 5-6 meter
 • Bloeiperiode
  jan feb mrt apr mei jun juli aug sep okt nov dec
  x
 • Groeisnelheid
  traag gemiddeld snel
  x
 • Ondergrond

  De valse acacia kan zowel op kleigrond groeien als ook op zandgrond (en alles daartussenin). Deze boomsoort is vrij weinig eisend en groeit het best op kalkrijke en voedselarme grond die vrij waterdoorlatend is.

  + Verdraagt verharding

Levering

Na het plaatsen van de bestelling worden de bomen binnen de drie weken bij jouw thuis bezorgd. Je ontvangt vooraf een mail met alle informatie over de levering. Past de datum van levering niet, dan spreken we een nieuw moment af (weekend ook mogelijk). Alle leveringen in Vlaanderen zijn volledig gratis.

Plaatsing

Voor het plaatsen van de bomen kan je gebruikmaken van onze aanplantservice of je kan ervoor kiezen om ze zelf aan te planten. Doordat wij ook bomen in pot kweken, is de aanplant het hele jaar door mogelijk.

Gerelateerde bomen

Amber

Amber

€ 229.00
Magnolia

Magnolia

€ 399.90

Kwaliteit kan je zien, voelen en ruiken