Amber

Liquidambar styraciflua 'Worplesdon'

De amber is een loofboom die gekenmerkt wordt door een uniek 5-lobbig blad en in de herfst zorgt voor een geweldig herfsttafereel (zie foto's). De liquidambar is snelgroeiend, bestand tegen verharding en groeit op vrijwel elke ondergrond. De boom is nog beschikbaar in maat 14-18 (4-5m) en maat 18-20 (5-6m).  
Zon en halfschaduw
Opvallende herfstkleuren
Bijen
Verdraagt verharding

Vanaf:  229,00 incl. btw

Meer info

Koop nu minimaal 3 bomen of fruitboompakketten en ontvang de bijhorende basis aanplantpakketten (t.w.v. €119,85) er gratis bij.

 

Eigenschappen

 • Bloeiperiode
  jan feb mrt apr mei jun juli aug sep okt nov dec
  x
 • Groeisnelheid
  traag gemiddeld snel
  x
 • Ondergrond

  De Amber is weinig veeleisend, verkiest vruchtbare leemhoudende grond, maar groeit ook op zand-, klei- of zure grond. De liquidambar stry. is bovendien ook bestand tegen natte grond en verdraagt ook verharding.

  + Verdraagt verharding

Levering

Na het plaatsen van de bestelling worden de bomen binnen de drie weken bij jouw thuis bezorgd. Je ontvangt vooraf een mail met alle informatie over de levering. Past de datum van levering niet, dan spreken we een nieuw moment af (weekend ook mogelijk). Alle leveringen in Vlaanderen zijn volledig gratis.

Plaatsing

Voor het plaatsen van de bomen kan je gebruikmaken van onze  aanplantservice of je kan ervoor kiezen om ze zelf aan te planten. Doordat wij ook bomen in pot kweken, is de aanplant het hele jaar door mogelijk.

Gerelateerde bomen

Magnolia

Magnolia

€ 399.90
Acacia

Acacia

€ 149.95

Kwaliteit kan je zien, voelen en ruiken