Haagbeuk

Carpinus betulus

De Carpinus betulus, ook bekend als de gewone haagbeuk, is een inheemse hoogstam boomsoort die zowel in haagvorm gezet kan worden, maar ook heel mooi kan groeien als enkeling. Een hoogstam haagbeuk heeft helgroene, gekartelde bladeren, er zijn veel toepassingen mogelijk aangezien de haagbeuk in strakke vormen gesnoeid kan worden of zijn natuurlijke grillige vorm kan behouden. Wij leveren deze hoogstam haagbeuk gratis aan huis. Deze heeft maat 10-14 (stamomtrek) en hoogte 3-4 meter. Wens je een grotere maat? Laat het ons weten: info@debomenwinkel.be
Grote en middelgrote tuinen
Kan fel teruggesnoeid worden
Schaduwtolerant
Knaagdieren

Vanaf:  149,95 incl. btw

Meer info

Koop nu minimaal 3 bomen of fruitboompakketten en ontvang de bijhorende basis aanplantpakketten (t.w.v. €119,85) er gratis bij.

Qua ondergrond is de hoogstam haagbeuk weinig veeleisend doordat hij kan overleven op zowel een droge als natte ondergrond. Bovendien is de haagbeuk, als één van de weinige hoogstam bomen, ook schaduwtolerant.

Als je houdt van leven in de tuin, is de haagbeuk een echte aanrader want in september en oktober laat deze zijn zaden vallen waardoor vogels, eekhoorns en insecten hun weg zullen vinden naar de boom.

Eigenschappen

 • Lengte boom
  Omtrek stam Lengte boom
  10-14 cm 3-4 meter
  14-18 cm 4-5 meter
  18-20 cm 5-6 meter
 • Bloeiperiode
  jan feb mrt apr mei jun juli aug sep okt nov dec
  x x
 • Groeisnelheid
  traag gemiddeld snel
  x
 • Ondergrond

  De haagbeuk is weinig veeleisend en kan aarden op een neutrale, kalkrijke of zure ondergrond. De boom is bestand tegen korte overstromingen en kan zowel in een kleigrond groeien als ook in een zandgrond (en alles daartussenin).

  – De haagbeuk verdraagt geen verharding
  + De perfecte ondergrond voor de haagbeuk is een leemhoudende bodem.

Levering

Na het plaatsen van de bestelling worden de bomen binnen de drie weken bij jouw thuis bezorgd. Je ontvangt vooraf een mail met alle informatie over de levering. Past de datum van levering niet, dan spreken we een nieuw moment af (weekend ook mogelijk). Alle leveringen in Vlaanderen zijn volledig gratis.

Plaatsing

Voor het plaatsen van de bomen kan je gebruikmaken van onze  aanplantservice of je kan ervoor kiezen om ze zelf aan te planten. Doordat wij ook bomen in pot kweken, is de aanplant het hele jaar door mogelijk.

Gerelateerde bomen

Amber

Amber

€ 229.00
Magnolia

Magnolia

€ 399.90

Kwaliteit kan je zien, voelen en ruiken