Zoete kers

Prunus avium

De Prunus avium, ook bekend als de wilde of zoete kers, heeft een gemiddelde groeisnelheid en kan 12 tot 15 meter groot worden. De kruin is rond en de groene gekartelde bladeren zijn typerend voor deze hoogstam boomsoort. Het voornaamste kenmerk van de kerselaar zijn de witte bloesems die je begin april zal zien verschijnen. Deze hoogstam leveren wij gratis aan huis en we hebben 3 verschillende maten beschikbaar die je hieronder kan selecteren: stamomtrek 10-14 tem 18-20.
Geschikt voor grote tuinen
Zon en halfschaduw
Opvallende lentebloesem
Bijen
Vlinders & vogels
Eetbare vruchten

Vanaf:  159,95 incl. btw

Meer info

Koop nu minimaal 3 bomen of fruitboompakketten en ontvang de bijhorende basis aanplantpakketten (t.w.v. €119,85) er gratis bij.

Ben je fan van vlinders? Dan is deze hoogstam kerselaar de perfecte boom voor jou!

In het voorjaar vormen de kerselaars een ware blikvanger voor het landschap! Bovendien worden ook bijen, vlinders en vogels aangetrokken tot de hoogstam Prunus avium en stimuleren ze het bodemleven. Na de eerste bloei groeien de bloemen uit tot kersen, wat zal zorgen voor een schitterende boom vol vruchten. Tegen de herfst verkleuren de bladeren en krijgen ze een gele herfsttint. Let op, de kerselaar verdraagt geen verharding.

Eigenschappen

 • Lengte boom
  Omtrek stam Lengte boom
  10-14 cm 3-4 meter
  14-18 cm 4-5 meter
  18-20 cm 5-6 meter
 • Bloeiperiode
  jan feb mrt apr mei jun juli aug sep okt nov dec
  x x
 • Groeisnelheid
  traag gemiddeld snel
  x
 • Ondergrond

  De prunus avium kan zowel in een kleigrond groeien als ook in een zandgrond (en alles daartussenin). Een ideale ondergrond voor deze kerselaar is een kalkrijke, vochthoudende bodem.

  – De kerselaar verdraagt geen verharding

Levering

Na het plaatsen van de bestelling worden de bomen binnen de drie weken bij jouw thuis bezorgd. Je ontvangt vooraf een mail met alle informatie over de levering. Past de datum van levering niet, dan spreken we een nieuw moment af (weekend ook mogelijk). Alle leveringen in Vlaanderen zijn volledig gratis.

Plaatsing

Voor het plaatsen van de bomen kan je gebruikmaken van onze  aanplantservice of je kan ervoor kiezen om ze zelf aan te planten. Doordat wij ook bomen in pot kweken, is de aanplant het hele jaar door mogelijk.

Gerelateerde bomen

Amber

Amber

€ 229.00
Magnolia

Magnolia

€ 399.90

Kwaliteit kan je zien, voelen en ruiken