Magnolia

Magnolia kobus

De magnolia kobus, ook bekend als de Noordelijke Japanse magnolia, is een hoogstam exotische boomsoort die zowel in een kleine als grote tuin geplaatst kan worden. De magnolia wordt voornamelijk gekozen om in de tuin aan te planten voor zijn schitterende witte bloesems in het voorjaar. De stervormige witte bloemen komen in maart-april tevoorschijn en zorgen voor het eerste lentegevoel in eigen tuin.
Geschikt voor kleine, middelgrote en grote tuinen
Zon en halfschaduw
Opvallende lentebloesems
Bijen
Vogels
Verdraagt verharding
Hoogte:

ong. 4-5m

Omtrek stam:

14-18cm

Vanaf:  399,90 incl. btw

Meer info

Koop nu minimaal 3 bomen of fruitboompakketten en ontvang de bijhorende basis aanplantpakketten (t.w.v. €119,85) er gratis bij.

Net zoals de appel- en perenboom lokken de bloesems ook hier insecten en bijen waardoor je meer tuinleven zal krijgen. De witte bloemen kunnen tot 10 cm groot worden en geven een aangename geur af.

Ben je op zoek naar een echte eyecatcher in je tuin? Dan is de hoogstam Magnolia kobus de geschikte boom!

Eigenschappen

 • Bloeiperiode
  jan feb mrt apr mei jun juli aug sep okt nov dec
  x x
 • Groeisnelheid
  traag gemiddeld snel
  x
 • Ondergrond

  De Magnolia kobus is weinig veeleisend en kan zowel op kleigrond groeien als ook op leem- of zandgrond (en alles daartussenin). De magnolia is bestand tegen korte overstroming en floreert op een vochtige ondergrond. De enige bodem die de magnolia moeilijker verdraagt, is een kalkrijke grond.

  – Verdraagt verharding

Levering

Na het plaatsen van de bestelling worden de bomen binnen de drie weken bij jouw thuis bezorgd. Je ontvangt vooraf een mail met alle informatie over de levering. Past de datum van levering niet, dan spreken we een nieuw moment af (weekend ook mogelijk). Alle leveringen in Vlaanderen zijn volledig gratis.

Plaatsing

Voor het plaatsen van de bomen kan je gebruikmaken van onze  aanplantservice of je kan ervoor kiezen om ze zelf aan te planten. Doordat wij ook bomen in pot kweken, is de aanplant het hele jaar door mogelijk.

Gerelateerde bomen

Amber

Amber

€ 229.00
Acacia

Acacia

€ 149.95

Kwaliteit kan je zien, voelen en ruiken