Moeraseik

Quercus palustris

De Quercus palustris of moeraseik is een inheemse  boomsoort met een grillige groeivorm die gekenmerkt wordt door diep ingesneden, helgroene bladeren met puntige lobben. Het is een snelgroeiende boom met een prachtige verkleuring in het najaar wat zorgt voor een écht herfsttafereel. Deze hoogstammen leveren we gratis bij jou aan huis en hebben maat 10-14 (stamomtrek) en een hoogte van 3-4meter. Graag een grotere maat van boom? Laat het ons weten via info@debomenwinkel.be
Geschikt voor grote tuinen
Opvallend rode herfstkleur
Zon en halfschaduw
Vogels & vlinders

Vanaf:  195,95 incl. btw

Meer info

Koop nu minimaal 3 bomen of fruitboompakketten en ontvang de bijhorende basis aanplantpakketten (t.w.v. €119,85) er gratis bij.

Vanaf mei krijgt de moeraseik een geel-groene bloem die relatief onopvallend is door de gelijkaardige kleur met het blad. Later in het jaar, tijdens de herfst, krijgt de moeraseik wel een opvallend rode kleur en dit zorgt jaar na jaar voor een schitterend herfsttafereel.

De hoogstam moeraseik is gemakkelijk in onderhoud en vormt van nature een mooie kruin. Wil je de vorm van de kruin toch aanpassen? Dan is de zomer de goede snoeiperiode.

In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, heeft de moeraseik niet altijd vruchten. De eerste 15 jaar heeft de boom meestal geen eikels. Nadien zullen deze wel verschijnen maar dan zijn ze opvallend kleiner dan bij de zomereik. Bovendien is ook de naam van de boom misleidend. De hoogstam moeraseik kan namelijk niet goed groeien op extreem natte bodems.

Eigenschappen

 • Lengte boom
  Omtrek stam Lengte boom
  10-14 cm 3-4 meter
  14-18 cm 4-5 meter
  18-20 cm 5-6 meter
 • Bloeiperiode
  jan feb mrt apr mei jun juli aug sep okt nov dec
  x
 • Groeisnelheid
  traag gemiddeld snel
  x
 • Ondergrond

  De moeraseik is weinig veeleisend en kan aarden op een neutrale, kalkrijke of zure ondergrond. De boom is bestand tegen korte overstromingen en kan zowel in een kleigrond groeien als ook in een zandgrond (en alles daartussenin).

  –  Het enige wat de boom niet goed verdraagt, is verharding.
  +  De perfecte ondergrond voor de Quercus rober is een voedselrijke bodem.

Levering

Na het plaatsen van de bestelling worden de bomen binnen de twee weken bij jouw thuis bezorgd. Je ontvangt vooraf een mail met alle informatie over de levering. Past de datum van levering niet, dan spreken we een nieuw moment af (weekend ook mogelijk). Alle leveringen in Vlaanderen zijn volledig gratis.

Plaatsing

Voor het plaatsen van de bomen kan je gebruik maken van onze aanplantservice of je kan ervoor kiezen om ze zelf aan te planten. Doordat onze bomen in pot gekweekt worden, is de aanplant het hele jaar door mogelijk.

Gerelateerde bomen

Amber

Amber

€ 229.00
Magnolia

Magnolia

€ 399.90

Kwaliteit kan je zien, voelen en ruiken