Noorse Esdoorn

Acer platanoides

De Noorse esdoorn of Acer platanoides is een snelgroeiende inheemse boomsoort met een prachtig volle kruin. De bladeren bestaan uit 5 of 7 puntige lobben en hebben een lichtgroene kleur. De volle kruin geeft veel schaduw en is ideaal om onder te schuilen bij een warme zomerdag. Deze hoogstam leveren wij gratis aan huis en is maat 10-14 (stamomtrek) en heeft hoogte van 3-4 meter. Wens je een grotere maat? Laat het ons weten: info@debomenwinkel.be
Geschikt voor grote tuin
Zon en halfschaduw
Bijen
Schaduwboom
Verdraagt halfverharding

Vanaf:  149,95 incl. btw

Meer info

Koop nu minimaal 3 bomen of fruitboompakketten en ontvang de bijhorende basis aanplantpakketten (t.w.v. €119,85) er gratis bij.

In april krijgt de hoogstam Acer platanoides groengele bloemen die gelijkaardig zijn aan de kleur van de bladeren waardoor ze vrij onopvallend zijn. De boom is een drachtboom voor bijen en ook vlinders kan je vaak zien vliegen rond de Noorse esdoorn.

De Acer platanoides is een sterke hoogstam boom en groeit vrijwel op elke ondergrond. Enkel een continu natte veengrond is niet ideaal voor deze esdoorn.

Eigenschappen

 • Lengte boom
  Omtrek stam Lengte boom
  10-14 cm 3-4 meter
  14-18 cm 4-5 meter
  18-20 cm 5-6 meter
 • Bloeiperiode
  jan feb mrt apr mei jun juli aug sep okt nov dec
  x
 • Groeisnelheid
  traag gemiddeld snel
  x
 • Ondergrond

  De Noorse esdoorn is weinig veeleisend en kan aarden op een neutrale, kalkrijke of zure ondergrond. De boom is bestand tegen korte overstromingen en kan zowel in een kleigrond groeien als ook in een zandgrond (en alles daartussenin). De enige ondergrond die de esdoorn niet verdraagt, is een veengrond of grond met stagnerend grondwater.

  – Verdraagt geen volledige verharding, enkel halfverharding kan wel (wandelpaden, grind, etc)

Levering

Na het plaatsen van de bestelling worden de bomen binnen de drie weken bij jouw thuis bezorgd. Je ontvangt vooraf een mail met alle informatie over de levering. Past de datum van levering niet, dan spreken we een nieuw moment af (weekend ook mogelijk). Alle leveringen in Vlaanderen zijn volledig gratis.

Plaatsing

Voor het plaatsen van de bomen kan je gebruikmaken van onze  aanplantservice of je kan ervoor kiezen om ze zelf aan te planten. Doordat wij ook bomen in pot kweken, is de aanplant het hele jaar door mogelijk.

Gerelateerde bomen

Amber

Amber

€ 229.00
Magnolia

Magnolia

€ 399.90

Kwaliteit kan je zien, voelen en ruiken