Notenboom

Juglans regia

De Juglans regia, beter bekend als de gewone walnoot- of okkernoot boom, is een inheemse boomsoort met een eetbare vrucht. De ideale ondergrond voor deze notelaar is een kalkrijke en vochthoudende bodem. De Juglans regia heeft een glazend groen blad en kan onder goede omstandigheden over de jaren heen tot 20 meter hoog worden. Wij hebben hoogstammen beschikbaar in 3 maten, van maat 10-14 tot 18-20, hieronder te selecteren.
Geschikt voor grote tuinen
Zon en halfschaduw
Eetbare vrucht
Vogels
Eekhoorns en andere knaagdieren

Vanaf:  149,95 incl. btw

Meer info

Koop nu minimaal 3 bomen of fruitboompakketten en ontvang de bijhorende basis aanplantpakketten (t.w.v. €119,85) er gratis bij.

Rond april-mei zullen er groene bloemen verschijnen in de boom en tegen de zomer zijn de eerste bolsters te zien. Deze bolsters zijn glad, groen van kleur en ze beschermen de walnoten tegen weer en wind tot ze volledig volgroeid zijn. Vanaf oktober zal de boom zijn noten laten vallen, wat wil zeggen dat ze klaar zijn om opgegeten te worden! Geniet van je eigen walnoten op je broodje brie of laat ze in je tuin liggen voor de eekhoorns, vogels en vele knaagdieren die deze met veel plezier zullen hamsteren.

Eigenschappen

 • Lengte boom
  Omtrek stam Lengte boom
  10-14 cm 3-4 meter
  14-18 cm 4-5 meter
  18-20 cm 5-6 meter
 • Bloeiperiode
  jan feb mrt apr mei jun juli aug sep okt nov dec
  x x
 • Groeisnelheid
  traag gemiddeld snel
  x
 • Ondergrond

  De gewone walnoot kan aarden zowel in een kleigrond als ook in een zandgrond (en alles daartussenin). De boom kan overleven op zowel een natte, vochtige alsook droge bodem en is bestendig tegen korte overstromingen.

  De boom kan op veel plaatsen gezet worden maar floreert op een kalkrijke en vochthoudende bodem.

  – Verdraagt geen verharding

Levering

Na het plaatsen van de bestelling worden de bomen binnen de drie weken bij jouw thuis bezorgd. Je ontvangt vooraf een mail met alle informatie over de levering. Past de datum van levering niet, dan spreken we een nieuw moment af (weekend ook mogelijk). Alle leveringen in Vlaanderen zijn volledig gratis.

Plaatsing

Voor het plaatsen van de bomen kan je gebruikmaken van onze aanplantservice of je kan ervoor kiezen om ze zelf aan te planten. Doordat wij ook bomen in pot kweken, is de aanplant het hele jaar door mogelijk.

Gerelateerde bomen

Amber

Amber

€ 229.00
Magnolia

Magnolia

€ 399.90

Kwaliteit kan je zien, voelen en ruiken