Winterlinde

Tilia cordata

De winterlinde, of in het Latijns de Tilia cordata, is een inheemse hoogstam loofboom die je herkent door zijn hartvormige bladeren en gele bloem in de zomer.
Geschikt voor grote tuin
Vlinders en vogels
Zon en halfschaduw
Bijen
Verdraagt verharding
Kan fel teruggesnoeid worden
Witte lindebloesem

Vanaf:  279,95 incl. btw

Meer info

Koop nu minimaal 3 bomen of fruitboompakketten en ontvang de bijhorende basis aanplantpakketten (t.w.v. €119,85) er gratis bij.

Winterlindes groeien over het algemeen wat trager in de eerste jaren, maar halen dit in op latere leeftijd. De linde kan tot 25 meter hoog worden en daarom raden we aan om enkel voor een linde te kiezen als je voldoende plaats hebt.

Voor grotere tuinen zijn hoogstam winterlindes uitermate geschikt en worden vaak door tuinarchitecten uitgekozen omdat ze vrijwel op elke ondergrond kunnen groeien, relatief weinig onderhoud nodig hebben én verharding verdragen. Dat wil zeggen dat een winterlinde geplaatst kan worden nabij een verharde parkeerplaats, oprit of wandelpad.

In juni start de bloeiperiode en vormen er gele bloemen die de tuin ook aantrekkelijk maken voor vlinders en insecten.

Eigenschappen

 • Lengte boom
  Omtrek stam Lengte boom
  10-14 cm 3-4 meter
  14-18 cm 4-5 meter
  18-20 cm 5-6 meter
 • Bloeiperiode
  jan feb mrt apr mei jun juli aug sep okt nov dec
  x x
 • Snoei
  traag gemiddeld snel
  x
 • Ondergrond

  De winterlinde is weinig veeleisend en kan aarden op een neutrale, kalkrijke of zure ondergrond. De boom is bestand tegen korte overstromingen en kan zowel in een kleigrond groeien als ook in een zandgrond (en alles daartussenin).

  + Van zodra de winterlinde goed ingeworteld is, is deze goed bestendig tegen droogtes
  + De winterline kan verharding verdragen

Wist je dat

In de winter worden gedroogde lindebloesems vaak gebruikt in thee als middel tegen verkoudheid.

Levering

Na het plaatsen van de bestelling worden de bomen binnen de twee weken bij jouw thuis bezorgd. Je ontvangt vooraf een mail met alle informatie over de levering. Past de datum van levering niet, dan spreken we een nieuw moment af (weekend ook mogelijk). Alle leveringen in Vlaanderen zijn volledig gratis.

Plaatsing

Voor het plaatsen van de bomen kan je gebruik maken van onze  aanplantservice of je kan ervoor kiezen om ze zelf aan te planten. Doordat onze bomen in pot gekweekt worden, is de aanplant het hele jaar door mogelijk.

Gerelateerde bomen

Amber

Amber

€ 229.00
Magnolia

Magnolia

€ 399.90

Kwaliteit kan je zien, voelen en ruiken