Zwarte populier

Populus nigra

De Populus nigra of zwarte populier is een hoogstam inheemse loofboom die gekenmerkt wordt door een groen, ruitvormig blad en een diep gegroefde schors. De boom start zijn bloeiperiode in april en heeft een gemiddelde tot snelle groeisnelheid. We bieden hoogstam zwarte populieren aan, maat 10-14 (stamomtrek), hoogte 3-4 meter. Wens je een grotere maat? Laat het ons weten: info@debomenwinkel.be
Geschikt voor grote tuinen
Zon
Vlinders
Weinig onderhoud nodig

Vanaf:  149,95 incl. btw

Meer info

Koop nu minimaal 3 bomen of fruitboompakketten en ontvang de bijhorende basis aanplantpakketten (t.w.v. €119,85) er gratis bij.

We raden aan om hoogstam populieren enkel en alleen te zetten op een plek waar er voldoende plaats is, aangezien deze bomen op termijn erg groot kunnen worden. De zwarte populier heeft weinig onderhoud nodig en kan uitgroeien tot een mooi exemplaar zonder tussenkomst van snoei. Bovendien kan de boom goed overweg met natte omstandigheden in de winter en kalkrijke bodems.

Eigenschappen

 • Lengte boom
  Omtrek stam Lengte boom
  10-14 cm 3-4 meter
  14-18 cm 4-5 meter
  18-20 cm 5-6 meter
 • Bloeiperiode
  jan feb mrt apr mei jun juli aug sep okt nov dec
  x x
 • Groeisnelheid
  traag gemiddeld snel
  x
 • Ondergrond

  De Populus nigra kan zowel op kleigrond groeien als ook op leem- of zandgrond (en alles daartussenin). De ideale ondergrond voor de populus nigra bestaat uit een vochtig/natte en kalkrijke ondergrond.

  – Verdraagt geen verharding

Wist je dat

Op de boerderij werd vroeger vaak een reeks populieren aangeplant bij de geboorte van een kleinkind. De grootouders zetten deze bomen dan voor hun kleinkinderen en schonken ze later als ze een boerderij wilde bouwen zodat het hout hiervoor gebruikt kon worden. Doordat een populier relatief licht is, maar toch voldoende sterk, wordt deze vaak gebruikt in de bouw of voor het maken van meubels.

Levering

Na het plaatsen van de bestelling worden de bomen binnen de drie weken bij jouw thuis bezorgd. Je ontvangt vooraf een mail met alle informatie over de levering. Past de datum van levering niet, dan spreken we een nieuw moment af (weekend ook mogelijk). Alle leveringen in Vlaanderen zijn volledig gratis.

Plaatsing

Voor het plaatsen van de bomen kan je gebruikmaken van onze  aanplantservice of je kan ervoor kiezen om ze zelf aan te planten. Doordat wij ook bomen in pot kweken, is de aanplant het hele jaar door mogelijk.

Gerelateerde bomen

Amber

Amber

€ 229.00
Magnolia

Magnolia

€ 399.90
Acacia

Acacia

€ 149.95

Kwaliteit kan je zien, voelen en ruiken