Wat doen we

Inheemse bomen op pot

DeBomenWinkel.be is een webshop gespecialiseerd in bomen. Door onze kennis en passie voor bomen, beperken we ons aanbod enkel en alleen tot verschillende boomsoorten (en bieden we geen planten aan).

Heb je vragen over één van onze bomen? Laat het ons dan gerust weten!

Contacteer ons
zwarte populier de bomenwinkel 2

Wij planten bomen in pot! Waarom?

Het grootste deel van onze bomen worden gekweekt op pot zodat ze niet enkel in de winter geplant kunnen worden, maar je ze ook in de zomer bij ons kan bestellen.

Meestal worden bomen gekweekt in vaste grond waardoor de wortels bij het rooien (uitdoen van de bomen) doorgesneden worden. In de zomer wordt dit niet gedaan omdat de boom dan volop water nodig heeft. De beschadigingen die het rooien dan zou veroorzaken, kan de boom niet overleven. Bij bomen die op pot gekweekt worden, moeten geen wortels doorgesneden worden waardoor het ook mogelijk is om ze in de zomer aan te planten.

Een bijkomend voordeel van bomen in pot, is dat ze een hogere slaagkans hebben om te overleven na de aanplant omdat de wortels dus niet beschadigd worden bij het verplanten.

Bekijk ons aanbod
plataan de bomenwinkel 2

Voornamelijk inheems

Ons volledig aanbod bestaat uit bomen die geschikt zijn voor het Belgische klimaat. We hebben gekozen voor een beperkt aantal keuzes, maar al deze bomen komen veel voor in de Vlaamse tuinen en zijn uitermate geschikt om bij ons te kunnen overleven. Hierdoor zijn het grootste deel van onze boomsoorten inheems.

Inheemse bomen zijn aangepast aan onze Belgische bodem, zorgen voor natuurbehoud en zijn noodzakelijk voor het overleven van onze inheemse vogels, insecten en vlinders. Met andere woorden, ze vormen een belangrijk deel van onze natuur.

Om deze redenen én om overwoekering door exotische soorten te voorkomen, vragen gemeenten en/of de Vlaamse overheid dan ook vaak om enkel en alleen nog inheemse boomsoorten aan te planten. Ben je dus op zoek naar een boom die bijdraagt aan het natuurbehoud in Vlaanderen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij hebben bomen met prachtige herfstkleuren, mooie lentebloesems of lekkere vruchten. Zoek in ons aanbod naar inheemse boomsoorten en vind de boom die perfect in jouw tuin past.

Bekijk ons aanbod
esdoorn de bomenwinkel 1

Aanplant: zelf of via onze aanplantservice

Graag geven we iedereen de kans om zijn eigen bomen te zetten en om te leren hoe dit moet. Steek zelf je handen uit de mouwen en ga aan de slag! Alles wat je moet weten om een boom juist te zetten, vind je hier terug op onze website. Bekijk de instructievideo en plant je eigen boom!

Heb je toch nog bijkomende vragen? Laat het ons dan gerust weten! Of stel je vragen als we de bomen bij jouw thuis komen leveren.

Creëer je graag je eigen groene omgeving maar zet je de boom liever niet zelf? Maak dan gebruik van onze aanplantservice en dan zetten wij de bomen voor jou. Zo weet je 100% zeker dat hij correct geplaatst wordt.

Meer info over onze aanplantservice
sierpeer de bomenwinkel 1