Laurierkers: leiboom

Prunus laurocerasus

De laurierkers is een winterharde soort die erg geschikt is als leiboom omdat dit een groenblijvende soort is. Ook in de winter kan je dus rekenen op een goede afscherming! De laurierkers heeft donker groene bladeren en krijgt een in de lente witte bloesems. De bomen zijn snelgroeiend en doen het goed op elke vrijwel elke ondergrond behalve op een natte bodem. Deze leibomen hebben een stamhoogte van 200cm en worden vol uitgeleid op een scherm met afmetingen 150x120cm om privacy te garanderen.  Bijhorende aanplantpakketten (basis) gratis bijgeleverd vanaf 3 stuks.
Geschikt voor kleine, middelgrote en grote tuinen
Zon, halfschaduw en schaduw
Groenblijvend
Hoogte:

3-4m

Omtrek stam:

10-14cm

Vanaf:  235,00 incl. btw

Meer info

Koop nu minimaal 3 bomen of fruitboompakketten en ontvang de bijhorende basis aanplantpakketten (t.w.v. €119,85) er gratis bij.

Ben je op zoek naar privacy in je tuin het hele jaar door? Dan is de lei-laurierkers dé geschikte keuze!

Eigenschappen

 • Bloeiperiode
  jan feb mrt apr mei jun juli aug sep okt nov dec
  x
 • Groeisnelheid
  traag gemiddeld snel
  x
 • Ondergrond

  De laurierkers is groeit op alle ondergronden behalve op natte grond.

Levering

Na het plaatsen van de bestelling worden de bomen binnen de drie weken bij jouw thuis bezorgd. Je ontvangt vooraf een mail met alle informatie over de levering. Past de datum van levering niet, dan spreken we een nieuw moment af (weekend ook mogelijk). Alle leveringen in Vlaanderen zijn volledig gratis.

Plaatsing

Voor het plaatsen van de bomen kan je gebruikmaken van onze  aanplantservice of je kan ervoor kiezen om ze zelf aan te planten. Doordat wij ook bomen in pot kweken, is de aanplant het hele jaar door mogelijk.

Kwaliteit kan je zien, voelen en ruiken