Linde: leiboom

Tilia pallida

De linde, tilia pallidda, is een inheemse loofboom die vaak gebruikt wordt als leiboom door dat deze soort weinig veeleisend is qua ondergrond.  Bovendien verdraagt de boom verharding en is de soort snelgroeiend. De boom is goed voor de bijen en in de herfst krijgen de bladeren een gele herfstkleur. Onze leibomen hebben een standaard stamhoogte van 180-190cm en worden vol uitgeleid op een scherm met afmetingen 150x120cm om privacy te garanderen.  Bijhorende aanplantpakketten (basis) gratis bijgeleverd vanaf 3 stuks.
Geschikt voor kleine, middelgrote en grote tuinen
Zon en halfschaduw
Bijen
Hoogte:

3-4m

Omtrek stam:

10-14cm

Vanaf:  169,00 incl. btw

Meer info

Koop nu minimaal 3 bomen of fruitboompakketten en ontvang de bijhorende basis aanplantpakketten (t.w.v. €119,85) er gratis bij.

Ben je op zoek naar privacy én wil je dat snel afscherming ? Dan is de lei-linde dé geschikte keuze!

Eigenschappen

 • Bloeiperiode
  jan feb mrt apr mei jun juli aug sep okt nov dec
   x  x
 • Groeisnelheid
  traag gemiddeld snel
  x
 • Ondergrond

  De leilinde is weinig veeleisend, aangezien deze op alle grondsoorten kan vertoeven. Bovendien verdraagt het ook verharding.

Levering

Na het plaatsen van de bestelling worden de bomen binnen de drie weken bij jouw thuis bezorgd. Je ontvangt vooraf een mail met alle informatie over de levering. Past de datum van levering niet, dan spreken we een nieuw moment af (weekend ook mogelijk). Alle leveringen in Vlaanderen zijn volledig gratis.

Plaatsing

Voor het plaatsen van de bomen kan je gebruikmaken van onze  aanplantservice of je kan ervoor kiezen om ze zelf aan te planten. Doordat wij ook bomen in pot kweken, is de aanplant het hele jaar door mogelijk.

Kwaliteit kan je zien, voelen en ruiken