Sierpeer

Pyrus calleryana chanticleer

De Pyrus calleryana chanticleer is een sierpeer die bekend staat om zijn prachtige witte bloemen in het voorjaar. De verschijning van de witte bloesems en de bloeiperiode van deze sierpeer start in maart waardoor je al vroeg in het jaar kan genieten van het eerste lentegevoel in je eigen tuin. Bovendien zorgen de bloesems voor extra leven doordat ze bijen en vogels aantrekken. Deze hoogstam leveren wij gratis aan huis en hierbij hebt u onderaan de keuze uit maat 10-14 (stamomtrek en hoogte 3-4 meter), maat 14-18 (hoogte 4-5m) en maat 18-20 (hoogte 5-6m).
Kleine, middelgrote en grote tuinen
Zon
Opvallende witte lente bloesems
Bijen
Vogels
Verdraagt verharding

Vanaf:  159,95 incl. btw

Meer info

Koop nu minimaal 3 bomen of fruitboompakketten en ontvang de bijhorende basis aanplantpakketten (t.w.v. €119,85) er gratis bij.

De sierpeer kan 8-12 meter hoog worden maar is door zijn smalle piramidevorm geschikt voor zowel een grote als kleine tuin. Qua ondergrond is de pyrus calleryana chanticleer hoogstam niet veeleisend, maar het best zet je deze boom wel op een zonnige plaats.

Let wel op, de sierpeer draagt geen eetbare vruchten zoals de Pyrus communis (perenboom).

Eigenschappen

 • Lengte boom
  Omtrek stam Lengte boom
  10-14 cm 3-4 meter
  14-18 cm 4-5 meter
  18-20 cm 5-6 meter
 • Bloeiperiode
  jan feb mrt apr mei jun juli aug sep okt nov dec
  x x
 • Groeisnelheid
  traag gemiddeld snel
  x
 • Ondergrond

  De sierpeer is weinig veeleisend en kan aarden op een neutrale en kalkrijke ondergrond. De boom kan zowel in een kleigrond groeien als ook in een zandgrond (en alles daartussenin).

  + De sierpeer verdraagt verharding

Levering

Na het plaatsen van de bestelling worden de bomen binnen de drie weken bij jouw thuis bezorgd. Je ontvangt vooraf een mail met alle informatie over de levering. Past de datum van levering niet, dan spreken we een nieuw moment af (weekend ook mogelijk). Alle leveringen in Vlaanderen zijn volledig gratis.

Plaatsing

Voor het plaatsen van de bomen kan je gebruikmaken van onze  aanplantservice of je kan ervoor kiezen om ze zelf aan te planten. Doordat wij ook bomen in pot kweken, is de aanplant het hele jaar door mogelijk.

Gerelateerde bomen

Amber

Amber

€ 229.00
Magnolia

Magnolia

€ 399.90

Kwaliteit kan je zien, voelen en ruiken