Steeneik: leiboom

Quercus ilex

TIJDELIJK UITVERKOCHT De steeneik (quercus ilex) is een boomsoort van mediterrane afkomst die erg geschikt is als leiboom omdat dit een groenblijvende soort is. Ook in de winter kan je dus rekenen op een goede afscherming! De steeneik heeft kleine, groene bladeren en krijgt smalle, lichtgroene eikels als vrucht. Best niet planten op een natte ondergrond. Deze leibomen hebben een stamhoogte van 180cm en worden vol uitgeleid op een scherm met afmetingen 150x120cm (of 120x120,  op aanvraag) om privacy te garanderen.  Bijhorende aanplantpakketten (basis) gratis bijgeleverd vanaf 3 stuks.
Geschikt voor kleine, middelgrote en grote tuinen
Zon
Groenblijvend
Hoogte:

3-4m

Omtrek stam:

8-10cm

Vanaf:  255,00 incl. btw

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Meer info

Koop nu minimaal 3 bomen of fruitboompakketten en ontvang de bijhorende basis aanplantpakketten (t.w.v. €119,85) er gratis bij.

Ben je op zoek naar privacy in je tuin het hele jaar door? Dan is de lei-steeneik dé geschikte keuze!

Eigenschappen

 • Bloeiperiode
  jan feb mrt apr mei jun juli aug sep okt nov dec
  x x
 • Groeisnelheid
  traag gemiddeld snel
  x
 • Ondergrond

  De steeneik is groeit voornamelijk goed op kalkrijke, goed doorlatende grond die niet te nat staat.

Levering

Na het plaatsen van de bestelling worden de bomen binnen de drie weken bij jouw thuis bezorgd. Je ontvangt vooraf een mail met alle informatie over de levering. Past de datum van levering niet, dan spreken we een nieuw moment af (weekend ook mogelijk). Alle leveringen in Vlaanderen zijn volledig gratis.

Plaatsing

Voor het plaatsen van de bomen kan je gebruikmaken van onze  aanplantservice of je kan ervoor kiezen om ze zelf aan te planten. Doordat wij ook bomen in pot kweken, is de aanplant het hele jaar door mogelijk.

Kwaliteit kan je zien, voelen en ruiken