Pakket appel- en perenboom

Malus domestica / Pyrus communis

APPELBOMEN TIJDELIJK UITVERKOCHT - PERENBOOMPAKKET NOG WEL BESCHIKBAAR. Kies voor het appel- en perenboom pakket en groei de komende jaren je eigen fruit! Dit pakket bestaat uit één laagstam appelboom (Jonagold of Granny Smith) en één laagstam perenboom (Conference). Geniet dus in het voorjaar van prachtige witte en roze bloemen en nadien van het lekker zelf gekweekte fruit! Kies je ook voor het standaard aanplantpakket om meteen al het nodige materiaal in huis te hebben? Dan ontvang je uiteraard al het materiaal om beide bomen aan te planten.
Geschikt voor kleine, middelgrote en grote tuin
Zon
Eetbare vruchten
Opvallende witte lentebloesems
Bijen
Vlinders & vogels

Vanaf:  94,95 incl. btw

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Meer info

Koop nu minimaal 3 bomen of fruitboompakketten en ontvang de bijhorende basis aanplantpakketten (t.w.v. €119,85) er gratis bij.

De appelboom of Malus domestica is een laagstam fruitboom die niet alleen geschikt is voor grotere tuinen, maar ook perfect geplaatst kan worden in een kleine tuin. De boom kan ongeveer 2.5 meter hoog worden, heeft een gemiddelde groeisnelheid en geeft elk jaar opnieuw eetbare vruchten. Heb je dus zin om je eigen fruit te kweken? Dan is een appelboom perfect!

In mei staat de Malus domestica in bloei en verschijnen er prachtige witte of wit-roze bloemen. Deze zorgen na de winter voor het eerste lentegevoel in je tuin. Bovendien trekken ze bijen, vlinders en vogels aan. De kleurrijke bloemen zijn een échte blikvanger en van zodra de bloemen verdwijnen, beginnen de appels zich stilaan te vormen.

De vruchten groeien gedurende de zomer en zijn in september klaar om geplukt te worden. Dan kan je genieten van zelfgekweekte, zoete en sappige appels!

De Pyrus communis Conference of de gewone perenboom is een laagstam fruitboom die geschikt is voor zowel grote als kleine tuinen. Deze perenboom is een laagstam, wordt maximaal 3 meter hoog en heeft een piramidevormige kruin.

De Pyrus communis is een voorjaarsbloeier en staat vanaf half april in bloei. Net zoals de appelboom of sierpeer, heeft ook de perenboom prachtige witte bloesems die bijen en vlinders zal aantrekken.

Na de bloei zullen de bloemen verdwijnen en zullen ze doorheen de zomer uitgroeien tot volwaardige peren. Vanaf midden september zijn deze dan klaar om geoogst te worden. De cultivar ‘Conference’ is een specifieke soort waaraan zoete, sappige en grote vruchten groeien. De peren zijn ideaal om uit de hand te eten of om te verwerken in een gerecht. Koop dus een Pyrus communis en geniet elk jaar van je eigen kweek!

Levering

Na het plaatsen van de bestelling worden de bomen binnen de drie weken bij jouw thuis bezorgd. Je ontvangt vooraf een mail met alle informatie over de levering. Past de datum van levering niet, dan spreken we een nieuw moment af (weekend ook mogelijk). Alle leveringen in Vlaanderen zijn volledig gratis.

Plaatsing

Voor het plaatsen van de bomen kan je gebruikmaken van onze  aanplantservice of je kan ervoor kiezen om ze zelf aan te planten. Doordat wij ook bomen in pot kweken, is de aanplant het hele jaar door mogelijk.

Gerelateerde bomen

Kwaliteit kan je zien, voelen en ruiken